Ontmoet Wouter

Wouter van Wijngaarden is betrokken bij Sunday Assembly Rotterdam vanaf het eerste uur.

Ik geloof dat ieder mens het vroeg of laat nodig heeft om te weten dat je altijd goed genoeg bent zoals je op dit moment bent.

Mijn naam is Wouter van Wijngaarden en ik studeer Watermanagement aan de TU in Delft, waar ik helemaal op mijn plek zit!

Als ik mensen om mij heen tot bloei zie komen word ik enorm blij. Ook een mooie één-op-één deep talk maakt mijn dag goed. Als ik tijd heb neem ik graag mensen mee op mijn zeilboot. Voor mij de ultieme manier om één van mijn grootste passies met anderen te delen.

Eigenlijk was ik op zoek naar een alternatieve gemeenschapsvorm voor de kerk, waar ik tot een paar jaar geleden actief was. Ik ontdekte dat er al verschillende van dergelijke initiatieven bestonden, zoals ‘The school of life’ van Alain de Botton. Toen ik van de Sunday Assembly hoorde ergens in 2013, was ik direct enthousiast. Ik meldde mijn interesse online bij de Sunday Assembly. Zodoende werd ik uitgenodigd voor de eerste interessebijeenkomst in Nederland. Dat was april 2014 in Amsterdam. Daarna ben ik bij de oprichting van Sunday Assembly Rotterdam betrokken geraakt. Het was heel bijzonder om dat van zo dichtbij mee te maken.

Bij de Sunday Assembly is er geen specifieke doelgroep. Dat was wat ik ook heel erg waardeerde aan de kerk: je ontmoet er mensen van alle leeftijden, hoog en lager opleidingsniveau. Mijn ervaring is dat het leven een stuk rijker wordt naarmate ik meer verschillende mensen ontmoet met compleet andere achtergronden en inzichten.

Ik hoop dat de Sunday Assembly een gemeenschap is en blijft waar je altijd welkom bent. Ook als het (tijdelijk) niet lukt om succesvol of gelukkig te zijn. Ik geloof dat ieder mens het vroeg of laat nodig heeft om te weten dat je altijd goed genoeg bent zoals je op dit moment bent. Absoluut niet als excuus om je fouten of nare eigenschappen te verdoezelen, maar als basis om op een gezonde en relaxte manier aan de verbetering van jezelf en je medemens te kunnen werken.

One thought on “Ontmoet Wouter

Comments are closed.